Om ME-Fonden

ME-FONDEN

Støt dansk biologisk forskning i neuroimmunsygdommen ME

Support Danish Biological Research in the Neuroimmune Disease ME


Om ME-fonden


ME-fonden blev etableret i april 2017 med henblik på at indsamle penge til biologisk forskning i neuroimmun-sygdommen myalgisk encephalomyelitis. Baggrunden var, at der på det tidspunkt endnu ikke var allokeret offentlige eller private midler til biologisk ME-forskning i Danmark.


ME koster hvert år Danmark i omegnen af 3 mia. kroner årligt i tabt produktion og forbrug, mistede skatteindtægter, overførselsindkomster og sundhedsfaglige omkostninger.


Det er spild af liv og en stor tragedie hver gang en person rammes af kronisk og uhelbredelig ME, og hvert år kommer nye patienter til.  Det er mennesker, der må forlade deres arbejdsliv for altid, og som ofte lever i dyb isolation, fordi de er for syge til at kunne deltage i fester og sammenkomster med familie og venner.


Derfor er der store økonomiske gevinster i udsigt, hvis vi i Danmark kommer i gang med at forske i denne sygdom, så vi kan udvikle en helbredende behandling så hurtigt som muligt. Det haster!


Sygdommen skaber blivende strukturelle skader i ME-patienternes centralnervesystem. Støt derfor ME-fondens arbejde med et beløb - stort som småt - alle gaver modtages med stor taknemmelighed.


.

Kontakt


ME-Fonden

Hørhusvej 10 st. tv.

2300 København S

(45) 26 35 44 65

(45) 34 10 21 41

amla@live.dk


CVR: 38665057

ME-fondens vedtægter (pdf-fil)